Hamlet Game

Hamlet Game: de ondergang of overwinning van een familie bedrijf…
Het is crisis bij verzekeringsmaatschappij Elsinore. De overleden directeur Horvalth laat ontroostbare geliefden achter waaronder zijn vrouw Gertrude, zijn zoon Hamlet, zijn trouwe vriend Polonius en zijn broer Claudius. Naast verdriet is er ook nog een op handen zijnde faillissement van het familiebedrijf, en is er een raadselachtige verdenking gaande over de ware oorzaak van het overlijden van de directeur. Was oom Claudius hierbij betrokken?…

De spel-opdracht

De opdracht voor spelers is om te achterhalen wat het beste is voor de organisatie. Op dit moment is het oom Claudius, die in de voetsporen is getreden van zijn overleden broer. Hij is ook nog van plan met diens weduwe te trouwen. Maar is Claudius wel de perfecte leider? Hij kondigt aan het begin al bezuinigingsrondes aan. Elke speler krijgt een kans om op een nieuwe plek in het bedrijf verder te werken. Ondertussen heeft hij 4 dure consultants ingehuurd, dit zijn vrienden van vroeger. Is dat wel slim? Middels een organogram zet je de zaken nog eens op een rij.

Daarnaast is de bezuinigingsronde een slag voor zoon Hamlet, die toch de zaak zou overnemen. Spelers gaan Hamlet adviseren hoe om te gaan met deze verandering door  zelf in de schoenen van Hamlet te kruipen. Wat is er bij Elsinore Insurances nu werkelijk aan de hand en moet oom Claudius wel aanblijven? Waarom neemt Gertrude de leiding niet? Middels gesprek en discussie met zowel Gertrude als elkaar, kom je erachter waarom deze vrouw de leiding niet neemt.

In groepen van 6 spelers, achterhaal je de onderliggende spanningen van dit familie bedrijf en probeer je faillissement te voorkomen. je voert gesprekken met de verschillende personages (acteurs), maar ook speel je zelf als Hamlet mee met Claudius, Polonius, Gertrude en Claudius. Je medespelers vertolken de gedachten en motivaties van vrienden Rosencrantz en Guildenstern, en liefje Ophelia.

Hoe werkt het, waarom, waarvoor?

Als team re-organiseer je Elsinore insurances. Je kijkt waar de financiële klappen vallen, en gaat middels discussie en dialoog, het gesprek aan met de verschillende hoofdrolspelers. Daarnaast bekijk je welke talenten naar voren kunnen worden geschoven door je eigen rollen te bestuderen en te onderzoeken met elkaar. Hiervoor heb je ongeveer 2 uur de tijd. Je spreekt alles door met de spelers aan je eigen tafel, maar krijgt ook inside information toegespeeld van de acteurs, die je telkens een ronde verder helpen. Heb jij na 2 uur de juiste oplossing? Dan mag jouw groep dit presenteren aan de gehele groep.

Na het spel wordt er geëvalueerd met coaches over de manier waarop er getracht is de problemen op te lossen…

Resultaten

  • Plezier
  • Inzicht in reorganisaties en verandering
  • Inzicht in communicatie stijlen (kleuren)
  • Leiderschaps kwaliteiten en gevoel voor leiderschap
  • Direct toepasbare kennis op het gebied van communicatie

Logistiek

De game is geschikt voor maximaal 60 personen en wordt aan tafels gespeeld in een grote ruimte. Er zijn 4 acteurs aanwezig die de hoofdrollen vertolken.
Meer weten? Neem gerust contact op.

kamphuismaureenaddgmail.com

 

Leave a Reply