Hoe je intiem wordt met je bezoeker…

Als ik een voorstelling bezoek, kijk ik wel eens stiekum om mij heen om te zien of de anderen zich wel vermaken. Er zijn er altijd wel een paar, die heimelijk hun email zitten te checken met de Iphone.

Onlangs was ik bij de uitreiking van de Gouden Giraffe, waar twee cabaretiers het hadden over social media voor ‘interactie met de zaal’ en iedereen was uber-alert. Je mocht twitteren, sms-en, slingerkanonnen bedienen.

 

Intimiteit zorgt voor even lekker dichtbij en daar is iedereen dol op, bij bepaalde gelegenheden zoals feestjes, partijen of in de bus staan. Je kunt bijvoorbeeld het volgende zelf doen, of aan je bezoekers vragen:

Zet eens je doopnaam op je badge. Geschiedenis roept altijd vragen op.

Deel je bijnaam met een ander. De ideale formule is: de naam van je eerste huisdier + de achternaam van je moeder. Denk aan Knabbel Winninghoff of Beest Nijkrake.

Ga eerst samen iets eten, voordat de eerste spreker komt. Wie gegeten heeft, praat veel genoeglijker en geeft meer geld uit.

Het is intiem om samen even in het donker te zitten wachten op een spreker die te laat is. 

Sexy dansen met mensen die je van je werk kent zorgt voor oprechte belangstelling

Kortom, organiseer je een event en zoek je nog naar sociale middelen dan zou ik zeggen: doe eens een oprechte poging om mensen in een sfeer te brengen die zorgt dat zij hun persoonlijke beleving durven delen met anderen. Delen? Ja delen. Een heel oud woord, nog van voor social media. Maar heel effectief.

Leave a Comment