Waarom we wakker liggen van Fielding the Audience


Design Atrium Hoofdkantoor Pixar
door Steve Jobs

 Steve Jobs was compleet over the top geobsedeerd door het ontwerp van het atrium van Pixar: hij dreef 8 architecten tot diepe crises. Waarom? Omdat hij wist dat een locatie ontwerp zou zorgen dat er ‘toevallige ontmoetingen’ (serendipitous encounters) zouden plaatsvinden, die samenwerking en magie tot stand brachten. Zijn theorie werkte vanaf dag 1. Werknemers die van nature solistisch werkten, kwamen elkaar tegen in het atrium en samenwerking ontstond. Zonder dat Steve Jobs het wist, was hij bezig met Fielding.

Fielding wordt overal toegepast waar er hoge kwaliteit van betrokkenheid en participatie nodig is. In dorpsgemeenschappen vroeger zaten dorpsgenoten in een kring te vergaderen, op een speciale plek buiten het dorp (staat nu vaak een kerk op) In het oude Egypte voerde men rituelen uit in de tempel op een ‘trancevloer.’ Het publiek deed mee met de rituelen. Bij cricket doen ze aan ‘teamfielding’: het juist positioneren van de spelers in het veld. In theater hebben we het over de speelvoer waar we spelers ‘stagen’ en een ‘blocking’ maken.


 De vloer op! TV programma met improviserende acteurs

How to Field Your Audience: serendipitous encounters op je event
Bij live events vinden wij het belangrijk om het publiek van tevoren te ‘fielden.’ We streven ernaar mensen zo neer te zetten dat dit magie en memorabele momenten oplevert en een hoge betrokkenheid. Dit doen we met in ons achterhoofd de kennis van theater performance en moderne dans. Niet alleen de rollen zijn belangrijk (wie zit naast wie) maar ook de locatie zelf, we ontwerpen hem zo dat het leidt tot ontmoeting en activiteit, tot magie, en samenwerking.


‘De Maan’ belevingsruimte ‘Pensioenexpeditie.nl

Heb je dus een congres, een evenement, een participatie idee of een social media gebeuren waarbij je een hoge kwaliteit betrokkenheid nodig hebt, denk dan eens aan fielding. En kom je er niet uit, bel ons dan gerust op.

Leave a Comment